Hűtőkamra

Általánosságban

Hűtőkamráinkat az élelmiszeripari előírásoknak megfelelően alakítjuk ki, a felhasznált és beépített anyagok megfelelnek a magyar és EU által támasztott higiéniai és műszaki követelményeknek. A rendelkezésre álló hely figyelembevételével, a Megrendelő igénye szerinti méretben és alakban készítjük el a hűtőkamrákat.

Méretek és kamratest

A kamratestek poliuretán habszendvicspanelből készülnek, hűtőkamra típustól függően 80-160mm vastagság között, hőhídmentes illesztéssekkel, porszórt vagy rozsdamentes kivitelben. A pontosan illeszkedő panelösszetételek elősegítik a kamraszerkezet esztétikus megjelenése mellett annak optimális hőtartó képességét is, ezáltal az alacsonyabb energiafogyasztás mellett a gépészetet is kíméli, így hosszabb távú működést tesz lehetővé. A szendvicspanelek használatával megfelelő hőszigetelő képességű, tetszőleges méretű és kialakítású hűtőkamra építhető.

A hűtőkamrák standard magassága 2300 mm, de ettől bármilyen irányban eltérhet a Megrendelő. A hűtőkamra mérete tetszőleges lehet, elsősorban a Megrendelő igénye határozza meg a kamra méretét. A hűtőkamrák aljába normál hőmérsékletű kamra esetén a padozat nem javasolt, mélyhűtő kamráknál a hőszigetelt padozat csúszásmentes aljzattal van ellátva.

Ajtó

Az ajtók standard kivitelben nyílóajtók, a hűtési igénynek megfelelő kivitelben. Az ajtóméret tetszőleges, általános nyílásméret 2000 x 800 mm. Az ajtók és ajtókeretek lehetnek rozsdamentesek vagy porszórtak, mélyhűtők esetén hőhídmentes fűtött tokszerkezettel vannak ellátva.

Gépészet

A hűtéstechnika hermetikus, félhermetikus hagyományos megbízható minőségű hűtőaggregátoros berendezés, pl. L'unite, Embraco, Frascold, Danfoss, Bitzer, Dorin stb. aggregát.

 

aspera                 

 

 

A hűtőtest Inter-Thermo, KFL, Eco stb. típusú.

 

 siarco hutotest

 

 

A vezérlő elektronika Pego Expert vagy Dixel 170 C típusú.

Képtalálat a következőre: „pego 200”Képtalálat a következőre: „dixell 170”

Jellemző hűtőkamra típusok:

  • Hűvöskamra (+8/+15Cº)
  • Normálhőmérsékletű kamra (0/+7Cº)
  • Mélyhűtő kamra (-1/-25Cº)
  • Gyorsfagyasztó (sokkoló) kamra, sokkoló hűtő

 

Kérdése van? Ajánlatot kérne?