Szivárgásvizsgálat

A magaslégköri ózonréteg védelme és a légköri üvegházhatás csökkentése érdekében hozott nemzetközi és hazai jogszabályok a legalább 5t CO2 egyenértékű hűtőközeg töltetű berendezések (ipari, kereskedelmi és komfort hűtőgépek, klímaberendezések, hőszivattyúk) üzemeltetőinek 2008. január 1-től törvény írja elő a kötelező szivárgásvizsgálat elvégzését.

Az ózonkárosító anyagokról szóló 2037/2000/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 17. cikke (2010. január 1-től az 1005/2009/EK rendelet), a 14/2015. (II.10.) kormányrendelet, valamint az egyes fluortartalmú üvegházhatású gázokról szóló 824/2006/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet (F-gáz rendelet) 3. cikke a helyhez kötött berendezések kötelező évenkénti, nagyobb rendszereknél ennél gyakoribb szivárgásvizsgálatot ír elő, melyet csak arra kiképzett és képesített személyek és vállalkozások végezhetnek.

Ezt 5t-50 t CO2 egyenértékű hűtőközeg-töltettel rendelkező rendszerek esetén évente, 50-500 t CO2 egyenértékű hűtőközeg-töltet esetén félévente, míg több. mint 500 t CO2 egyenértékű hűtőközeg-töltet esetén negyedévente kell elvégezni.

A környezetvédelmi felügyelők várhatóan komoly ellenőrzéseket fognak végezni, mulasztás esetén pedig jelentős bírságokat szabhatnak ki.

A szivárgásvizsgálat elvégzését az Országos Monitoring és Képviselő Testület (OMKT) által képesített cégek tehetik meg.

Cégünk rendelkezik a szükséges képesítéssel,melyet a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján ( http://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/) Ön is ellenőrizhet.

A HKVSZ (Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége) irányadó tarifatáblázathoz képest KEDVEZMÉNYES ÁR!

Kérdése van? Ajánlatot kérne?